Menu Sluiten

Top 10: populaire vluchten vanaf Schiphol

Elke dag vliegen er honderden vliegtuigen van Amsterdam Schiphol naar bestemmingen over de hele wereld. Wij hebben uitgezocht wat de tien meest populaire bestemmingen zijn voor vluchten vanaf Schiphol.

Vliegen naar Ibiza

De tijd dat alleen jongeren naar Ibiza vlogen voor zon, zee en vooral zuipen is passé. Dit mooie tropische eiland wordt door elke leeftijdsgroep bezocht, en er vallen enorm veel vluchten naar te boeken. Voor een retourvlucht zonder ruimbagage betaal je bij maatschappij Vueling slechts 101,88 euro. Dit is uiteraard een uiterst zacht prijsje waarbij je niet hoeft te rekenen op veel luxe extra’s aan boord. Vraag is in hoeverre dit nodig is, aangezien je slechts 2 uur en 40 minuten aan boord zit op een directe vlucht.

Liever naar IJsland

En tropisch eiland is niet voor iedereen de ultieme vakantiebestemming. Vaak zullen mensen ook geneigd zijn om een once-in-a-lifetime ervaring op te doen. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan het Noorderlicht aanschouwen en de geisers bewonderen. Dit doe je dan in IJsland. Een vlucht naar Reykjavik is een vlucht die je al voor 257 euro kan maken. Je vliegt in dat geval met luchtvaartmaatschappij WOW air. De vlucht is exclusief ruimbagage. Je zal ongeveer 2 uur en 20 minuten doen over de heenweg en 4 uur en 10 minuten over de terugweg. Houd er dus rekening mee dat je nog wel wat zal willen eten aan boord wat waarschijnlijk niet bij de prijs zit inbegrepen.

Moskou

Een ander land wat altijd al tot de verbeelding heeft gesproken is Rusland. Voor 150 euro boek je een retour met Swiss International Airlines. Je hebt dan echter wel een tussenstop waardoor je vlucht tussen 6 uur en 5 minuten en 9 uur en 30 minuten duurt. Voor wie dat te lang is, is er ook de gelegenheid om een rechtstreekse vlucht te boeken met Aeroflot. Deze Russische vliegmaatschappij biedt jou een rechtstreekse vlucht aan waarmee je binnen 3 uur en 5 minuten voet aan Russische bodem zet. Je betaalt voor dit ticket 267 euro.

Cuba

Nog zo’n land wat je vast altijd al eens hebt willen bewonderen is Cuba. Voor 610 euro vlieg je naar Havana, maar je doet er wel 30 uur en 30 minuten over. Dit komt doordat je 2 tussenlandingen moet maken. Je vliegt met Air Canada voor die prijs. Wil jij wel wat meer betalen voor je vlucht om jezelf de tussenlandingen te besparen, dan boek je een vlucht bij KLM. In dat geval ben je aanmerkelijk korter, namelijk 10 uur en 45 minuten onderweg. Je kosten voor de vlucht zijn echter ook hoger; voor 1514 euro heb je een vliegretour naar dit bijzondere land.

 

Aruba

Tijd al een keer een subtropisch eiland willen bezoeken; in dat geval is Aruba voor jou de place to be. Hier zit je gelijk in de zon vanaf het moment van aankomst en word je verwelkomd door een gastvrije bevolking. Een vlucht naar Aruba kost je minimaal 511 euro. Je vliegt in dit geval met Delta Airlines vanaf Schiphol. Je reist er met tussenlandingen gemiddeld 27 uur en 35 minuten over. Je hebt dan wel even de tijd om de benen te strekken tijdens een of twee tussenstops. Vliegen zonder tussenstop is helaas niet mogelijk op deze vlucht.

 

Panama stad

Heb jij ook een Panama hoed in je kast liggen, wellicht is het eens tijd om te kijken waar deze van oorsprong vandaan komt. Een bezoekje aan het altijd warme Panama stad is iets wat je voor de rest van je leven zal bijblijven. Voor 499 euro vlieg jij in 16 uur en 50 minuten met United Airlines naar dit prachtige oord. Je maakt dan wel een tussenstop. Wil jij een rechtstreekse vlucht en heb je er 827 euro voor over, dan vlieg je in 11 uur en 15 minuten met KLM.

 

Mexico stad

Er zijn politici die er het liefste een muur omheen bouwen. Wellicht is dat omdat het land te aantrekkelijk is voor toeristen. Als jij eens een kijkje wil nemen bij deze vriendelijke sombrero dragende bevolking, dan maak je voor 643 euro een vlucht met Iberia. Je bent 17 uur onderweg en maakt één tussenstop. Toch rechtstreeks naar Mexico stad, dan betaal je 982 euro aan KLM. Je vliegt dan binnen 11 uur en 50 minuten naar dit prachtige gebied.

 

Gambia

Je kan er heerlijk tropisch eten maar je kan er ook een Hollandse pannenkoek eten; Gambia. Dit prachtige Afrikaanse land is een plek geworden waar steeds meer Hollanders naartoe willen. Zeker de populariteit van het pannenkoekenrestaurant wat door ‘Ik Vertrek’ in beeld werd gebracht biedt veel mensen het gevoel van thuis. Voor 465 euro boek je met TUI airlines een retourvlucht. Je zet dan voet aan de grond met 8 uur en 40 minuten. Je maakt één tussenstop. Terug vlieg je wel rechtstreeks in 6 uur en 45 minuten. Een rechtstreekse vlucht heen boeken is helaas niet mogelijk.

Gambia

Jamaica

Het land waar de reggae muziek vandaan komt en waar het leven rustig is; Jamaica. Je vliegt er naartoe in 32 uur en 30 minuten. Je betaalt voor een vlucht met Delta airlines 618 euro. Je maakt dan wel mimimaal 1 tussenstop. Maximaal 1 tussenstop kan ook en is aanmerkelijk sneller; dezelfde maatschappij brengt je in dat geval voor 705 euro in 14 uur en 40 minuten naar Kingston, alwaar jouw muzikale en tropische avontuur kan beginnen.

Jamaica

Grenada

Als je tot slot naar een land wil waar de zon altijd schijnt en waar je echt eens geweest moet zijn, al was het alleen maar vanwege de prachtige natuur, dan ga je naar Grenada. Een vlucht hier naartoe boek je vanaf 745 euro. Je doet dan wel 30 uur en 45 minuten over je vlucht. British Airways is de maatschappij die jou dan vervoert. Je maakt onderweg 2 tussenlandingen. Natuurlijk stap jij liever eerder uit het vliegtuig, en dat kan gelukkig. Virgin Atlantic Airways vervoert je voor 1623 euro met 1 tussenlanding binnen 14 uur en 55 minuten naar dit prachtige tropische oord.