Menu Sluiten

Vlucht volgen KLM

De koninklijke luchtvaart maatschappij ook wel KLM genoemd, is de grootste en bekendste Nederlandse luchtvaart maatschappij. De KLM is internationaal actief en heeft een zeer groot aanbod aan reisbestemming. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Cuba, Tanzania en Bali Indonesië. Binnen Europa wordt veel gevlogen naar Scandinavië, Frankrijk en Groot Brittannië.

Ben je benieuwd naar de details van deze vluchten en wil je graag een KLM vliegtuigen volgen? Gebruik dan onze gratis online vlucht volgen KLM radar. Klik op het logo van Flighttracker24 om de zoekfunctie zichtbaar te maken. Je kan vervolgens gemakkelijk op basis van vluchtnummer of het voorvoegsel KLM alle actieve vluchten van KLM volgen.

Volg KLM overal naar toe

KLM Royal Dutch Airlines beschikt over 117 vliegtuigen, waaronder enkele geweldige vliegtuigen, zoals acht Airbus A330-200, 18 Boeing 737-700’s, maarliefst 25 Boeing 737-800’s, maar ook verschillende Boeing 747’s. Langzamerhand worden enkele van deze 747’s uit dienst gehaald, dus probeer nog snel gebruik te maken van de grotere kansen om deze enorme vliegtuigen in actie te zien. Gelukkig komen er ook nieuwe vliegtuigen bij, zoals de Boeing 787. Reden genoeg dus om niet te stoppen met het spotten van KLM vliegtuigen, de blauw-witte wonderen in de blauw-witte lucht.

Dochterondernemingen

Naast de 117 vliegtuigen van KLM, hebben de dochterondernemingen van KLM natuurlijk ook een groot aantal vliegtuigen. Zo kun je ook vliegtuigen van KLM Cargo, KLM Cityhopper of de KLM Flight Academy bewonderen. Hiervoor zul je de officiële tracking websites van deze maatschappijen in de gaten moeten houden. Ook deze kun je gemakkelijk online vinden, mits je natuurlijk over bijvoorbeeld de bestemming, vluchtnummer of aankomsttijd beschikt.

De vloot van KLM

De KLM beschikt over een moderne vloot die nog constant wordt uitgebreid met nieuwe type toestellen. Sins eind 2015 heeft KLM de prachtige Boeing 787 Dreamliner toegevoegd aan haar vloot. Een zeer groot en luxe toestel dat van alle gemakken is voorzien. De Dreamliner is zeker de moeite waard om te spotten en deze KLM vlucht volgen is eveneens erg leuk en interessant. Tot de vloot van KLM behoren de volgende toestellen:

 • Airbus A330-200
 • Airbus A330-300
 • Airbus A350-900 Vanaf 2020 in gebruik
 • Boeing 737-700
 • Boeing 737-800
 • Boeing 737-900
 • Boeing 747-400 vanaf 2016 uit dienst
 • Boeing 747-400M vanaf 2016 uit dienst
 • Boeing 777-200ER
 • Boeing 777-300ER
 • Boeing 787-9
 • Boeing 787-10 Vanaf 2020 in gebruik

KLM Vliegtuigen Spotten


Vliegtuigen volgen is
leuk. Sommige mensen vinden vliegtuigen spotten nog veel leuker. Met behulp van onze website kan je deze twee dingen eenvoudig combineren. Voor wie KLM vliegtuigen wilt spotten biedt Schiphol uitstekende mogelijkheden. Langs de vele landingsbanen zijn verschillende plekken waar je als vliegtuigspotter van heel dichtbij vliegtuigen kan spotten en dus ook KLM vluchten kan volgen. Er is zelfs een panorama terras van waaruit je een prachtige overzicht hebt van verschillende landingsbanen en gates.

Volg KLM online

Mocht je geïnteresseerd zijn in het maken van foto’s van KLM vliegtuigen, dan moet je ze natuurlijk wel goed kunnen volgen. Hiervoor kan je goed onze gratis vlucht volgen KLM radar gebruiken. Bovendien kun je op onze website alle actuele vluchten volgen op de kaart. Deze data is wel met 10 minuten vertraagd om veiligheidsredenen, dus houdt er rekening mee dat het niet een live feed is. Verder kun je natuurlijk ook zien welke vliegtuigen van KLM op welk tijdstip gaan landen of opstijgen op Schiphol, zodat jij je plekje kan bemachtigen om de juiste foto te maken.

Amsterdam Airport Schiphol

Voor het spotten van KLM vliegtuigen moet je op Amsterdam Airport Schiphol zijn. Hier komen dagelijks honderden vliegtuigen van KLM binnen, vanuit alle richtingen. Schiphol is dan ook de thuisbasis voor KLM. In totaal heeft deze luchtvaartmaatschappij 139 bestemmingen, dus er zijn in het buitenland ook genoeg luchthavens waar je de vliegtuigen van KLM kunt bewonderen.