Menu Sluiten

Vliegtuig volgen

Live een vliegtuig volgen is anno 2017 heel erg eenvoudig. Je kunt natuurlijk naar de lucht kijken en de koers van het toestel volgen, maar online gaat dat veel eenvoudiger én nauwkeuriger. Zo biedt VluchtVolgen.NL tal van opties om de digitale vliegtuigspotter in jezelf naar boven te halen.

Dat klinkt je misschien futuristisch en daardoor lastig in de oren, maar dat valt gelukkig wel mee. Gebruik de flight tracker van Flightradar 24, waarmee je op ieder moment van de dag een vliegtuig tot op de centimeter nauwkeurig kunt volgen. Naast de bestemming heb je ook de mogelijkheid om de snelheid, de luchtvaartmaatschappij, de snelheid en de hoogte van het toestel op te vragen.

Een vliegtuig volgen in de lucht

Een mooie extra optie op VluchtVolgen.NL is dat je de vluchtroute van begin tot eind kunt zien en analyseren. Stel je voor, een vliegtuig stijgt om 15.20 op in Barcelona, met als verwachte aankomsttijd in Amsterdam rond 17.00. Je kunt via de website vanaf het moment van opstijgen meekijken welke route het toestel aflegt.

Vliegt de piloot over zee, via de Alpen, of gaat het over Parijs? En wat ook handig is: je ziet in één oogopslag of het vliegtuig  op tijd op Schiphol landt. Dat kan ook erg handig zijn als je iemand na landing op moet halen van het vliegveld. Je waant je vanuit je luie stoel of bank met al deze real-time informatie bijna een luchtverkeersleider.

Kan ik ook een KLM vliegtuig volgen?

Uiteraard is ook de vloot van KLM, onze nationale trots, te volgen via VluchtVolgen.NL. Je doet dit daar op het logo van Flightradar24 te klikken, waarmee je de zoekfunctie opent. Op basis van vluchtnummer of het voorvoegsel ‘KLM’ krijg je alle actieve vluchten van ‘De Koninklijke’ te zien. Vervolgens kun je alle eerder genoemde gegevens eenvoudig uitlezen.

Deze informatie is ook erg handig voor vliegtuigspotters met een voorliefde voor KLM. Middels de flightradar is precies te zien welk vliegtuig zich waar bevindt. Zo ben je nooit te vroeg of te laat op Schiphol  voor het schieten van de perfecte foto. Let wel op: om veiligheidsredenen is de data 10 minuten vertraagd, dus houd daar rekening mee. Het is geen live feed.

Wat als ik op vluchtnummer wil zoeken?

Een andere populaire en veelgebruikte optie is het direct zoeken op vluchtnummer. Daarvoor klik je op het logo van Flightradar 24 en voer je vervolgens snel en eenvoudig het juiste nummer in. Dat kan overigens ook in Google, al biedt ’s werelds mees gebruikte zoekmachine (nog) niet de optie om de vlucht van begin tot eind live te volgen.

Een andere manier om met een vluchtnummer snel informatie op te halen is via Casper. Deze vliegtuigradar, eveneens te vinden op VluchtVolgen.NL, werkt ook zeer eenvoudig en tovert in een handomdraai de gewenste info. Nadeel is wel dat de informatie 15 minuten vertraging wordt doorgegeven. Houd daar dus wel rekening mee.

Vliegtuig volgen met een app?

Er zijn inderdaad tal van apps verkrijgbaar om een vliegtuig live te volgen, maar die zijn eigenlijk overbodig. Via de website van VluchtVolgen.NL is dit namelijk heel eenvoudig en bovendien gratis. De site is toegankelijk op iedere pc, laptop, smartphone of computer. Het enige dat je hiervoor hoeft te hebben is een (mobiele) internetverbinding en een webbrowser, zoals Internet Explorer, Firefox of Google Chrome.

Je hoeft dus geen extra software te installeren en bent altijd en overal, op ieder moment van de dag, in de gelegenheid om live een vliegtuig te volgen. Wie weet raak ook jij wel bevangen door het ‘spotvirus’ en vind je binnenkort je beste kiekjes terug op de fotopagina van VluchtVolgen.NL.