Menu Sluiten

Vluchttijden Schiphol

Voor welke reden je Schiphol ook bezoekt, het is handig om de vluchttijden bij de hand te hebben. Als je iemand moet oppikken die vertraging heeft of juist eerder dan gepland is, wil je dit natuurlijk graag weten. Maar ook voor vliegtuig spotters is informatie over vluchttijden Schiphol erg belangrijk. Door goed te volgen welke vliegtuigen op welk tijdstip op welke baan gaan landen, weten zij precies hoe ze hun camera moeten plaatsen voor de mooiste foto’s. In onderstaande overzicht vind je alle aankomsttijden en vertrektijden van Schiphol:

Aankomsttijden Schiphol: Georganiseerde drukte

Als je vliegveld zegt, zeg je Schiphol. Dit is natuurlijk niet voor niets, want Luchthaven Schiphol Amsterdam is druk en enorm. Het bestaat al 100 jaar, beschikt over 2.787 hectare grond en vervoert jaarlijks bijna 60 miljoen passagiers. Het is dan ook logisch dat er op sommige momenten elke tien seconden meerdere vliegtuigen landen en opstijgen. Deze grote drukte maakt het extra belangrijk om altijd de aankomsttijden in de gaten te blijven houden. Alles verloopt zeer georganiseerd maar het kan maar zo voorkomen dat een vliegtuig wordt vertraagd of eerder aankomt.

Vertrektijden Schiphol: onvoorstelbaar strak gepland

Ook de vertrektijden zijn op Schiphol zeer strak gepland. Dat mag ook wel want het is er onvoorstelbaar druk zowel op de landingsbanen als in de lucht. In 2015 waren er 450.679 vliegtuigen die opstegen of landden op Schiphol. Dat is gemiddeld 1.235 vliegtuigen per dag en 51 per uur. Uiteraard is er tijdens schoolvakanties meer vliegverkeer dan normaal, het gemiddelde ligt dan ook vele malen hoger. Omdat het daardoor achter de schermen vrij hectisch kan worden, waren er in datzelfde jaar 1.839 werknemers actief op Schiphol.

Vluchtinformatie Schiphol: Houd het altijd bij de hand!

Om het overzicht te behouden of om een bepaalde vlucht te traceren, kun je de vluchtinformatie van Schiphol altijd via onze site raadplegen. Als de vlucht die je zoekt op een druk tijdstip binnenkomt, is het soms moeilijk om deze te vinden in de lange lijst met aankomende of vertrekkende vluchten. Daarom is het verstandig het vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, plaats van herkomst of bestemming en de geplande of definitieve aankomst- of vertrektijd bij de hand te houden. Zo mis je geen enkele vlucht, ook al zit je zelf niet in het vliegtuig.