Menu Sluiten

Vluchttijden Eindhoven

Vluchtinformatie is gemakkelijk online te vinden zo ook de vluchttijden Eindhoven Airport. Mocht je alleen de bestemming en vertrektijd van de vlucht weten, ook dan kun je alle informatie over de vlucht vinden. Er zijn in Eindhoven namelijk niet dermate veel vluchten dat het onoverzichtelijk is. In onderstaande overzicht vind je het vluchtnummer, de luchtvaartmaatschappij die de vlucht verzorgt, de bestemming of herkomst van het vliegtuig en de geplande of exacte vertrek- of aankomsttijd. Bovendien zegt de status van de vlucht of de vlucht al vertrokken is, vertraging heeft, of dat alles volgens plan verloopt. Ook kun je een bepaalde vlucht traceren, om te zien waar het vliegtuig zich op dat moment precies bevindt.

Eindhoven niet de gekste qua luchthaven

Hoewel Eindhoven Airport over slechts één baan beschikt, die 3.000 meter lang en 45 meter breed is, is het toch een vrij druk vliegveld. In 2015 werden er meer dan 4 miljoen passagiers vervoerd, met 30.395 vliegbewegingen. Dat zijn er ongeveer 83 per dag, 3 á 4 per uur. Hoewel het na Schiphol de drukste luchthaven van Nederland is, biedt het uiteraard geen concurrentie aan de Amsterdamse luchthaven, zeker omdat de Schiphol Group 51% van de aandelen van de luchthaven van Eindhoven in bezit heeft.

Desondanks bestaat Eindhoven Airport al meer dan 70 jaar en is het uitgegroeid tot een erg belangrijke luchthaven voor onder andere Transavia, Wizz Air en Ryanair. Op dit moment zijn er 44 mensen werkzaam om alles op rolletjes te laten lopen in Eindhoven. Bovendien groeit het vliegveld nog steeds en worden ook de faciliteiten rondom het vliegveld, zoals hotels, steeds groter.

Vliegtuig spotters

Voor vliegtuig spotters is Eindhoven erg interessant. Zeker in vergelijking met Schiphol is de natuur rondom het vliegveld veel aantrekkelijker. Daarnaast is het overzicht van de vluchttijden een stuk overzichtelijker, simpelweg omdat er minder vluchten zijn. Hierdoor is het makkelijker te bekijken op welk tijdstip je iemand op moet halen, of op welk tijdstip jouw favoriete vliegtuig opstijgt of landt. Dan kun je weer een prachtige foto aan je collectie toevoegen.