Menu Sluiten

Ontdek wat TUI met je foto doet

De vliegtuigen van TUIfly vliegen elke dag een aantal keer van en naar Schiphol. Om meer vliegtuigen van TUIfly te bewonderen zul je echter beter af zijn bij de oosterburen. De thuisbasis van deze luchtvaartmaaschappij is namelijk Langenhagen, een plaats iets ten noorden van Hannover. Behalve Hannover Airport heeft TUIfly ook veel vliegtuigen bij andere Duitse luchthavens, zoals Frankfurt Airport, of Düsseldorf Airport. Hiervoor hoef je dus niet erg ver te rijden en heb je een goed excuus om gebruik te maken van de Duitse snelwegen.

TUIfly heeft beschikking over 40 vliegtuigen, die worden uitgezonden naar 39 verschillende bestemmingen, vooral richting de warmere landen zoals Spanje, Griekenland, de Caribische eilanden en landen in Afrika. Deze luchtvaartmaatschappij beschikt over 39 Boeing 737’s en één Boeing 767, waarin ruimte is voor maarliefst 328 passagiers. Reden genoeg om op de foto te zetten, dus.

Het einde van TUIfly

Bovendien fuseert TUIfly in 2017 met de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, waardoor de naam TUIfly niet meer zal bestaan. Hoewel TUIfly al in 1972 werd opgericht onder de naam Hapag-Lloyd Flug, heette het pas sinds 2007 TUIfly. Na de fusie zal TUI Group 24,8% van de aandelen van deze vernieuwde maatschappij bezitten, Etihad 25% en 50,2% is voor Niki Privatstiftung. Kortom, er is dus niet veel kans meer om een vliegtuig onder de naam TUIfly te fotograferen.

Vluchten volgen TUI

Om de vliegtuigen van TUIfly te volgen kun je de gratis vluchtradar op onze website gebruiken. Aan de hand daarvan kun je dan beslissen of je hier naar toe rijdt om plaatjes te schieten, of dat je kiest voor een andere luchthaven in de buurt. Via de website van TUIfly kun je ook de aankomende vliegtuigen traceren, maar alleen wanneer je een vluchtnummer of herkomst van het vliegtuig invoert. Hierdoor heb je dus geen handig overzicht van alle vliegtuigen van TUIfly.