Menu Sluiten

Vliegtuigen spotten Rotterdam

Met meer dan 50.000 vliegbewegingen in 2015 is Rotterdam The Hague Airport absoluut een van de grootste luchthavens van Nederland. Daarom is het ook zeker een interessant vliegveld voor vliegtuig spotters, ook omdat u vrij dicht op de baan kunt komen. Deze luchthaven wordt vooral gebruikt voor lijn- en chartervluchten, maar af en toe zijn er vrachtvluchten.
Daarnaast is er veel kleine luchtvaart bij Rotterdam The Hague Airport, zoals lesvluchten of sport- en rondvluchten. Ook worden sommige regeringsvluchten hiervandaan georganiseerd, met het toestel PH-KBX, onder andere. Bovendien heeft Transavia een aantal Boeing 737’s die vaak te zien zijn in Rotterdam, waardoor je dus veel kans hebt om een goede foto van ze te maken. Ook kun je hier een goede foto maken van een traumahelikopter om deze aan je collectie toe te voegen.

Sportvliegtuigen
Nog interessanter, misschien, vind je de vluchten van Vliegclub Rotterdam of de Rotterdamse Aero Club. De leden van deze verenigingen vliegen vaak met sportvliegtuigen, zoals de Robin DR400, de Piper Warrior III en de Piper Archer III. Dit biedt jou dus de mogelijkheid deze in actie te zien en te fotograferen. Je kunt ook online opzoeken wanneer ze weer een vliegshow organiseren. Voor deze vliegshows gebruiken ze meestal de Robin DR400.

Spottersplaatsen
Vanaf het panoramaterras van Rotterdam The Hague Airport heb je een prachtig uitzicht op zowel de start- en landingsbaan maar ook de rest van de omgeving. Zo kun je foto’s maken van de vliegtuigen met een achtergrond die daarbij aansluit. Verder kun je naar de Doenkade gaan om nog dichter op baan 06 te komen. Hier kun je alleen niet parkeren, dus zul je de auto ergens anders neer moeten zetten. Voor baan 24 kun je naar de kruising tussen de Teugeweg en Bovendijk gaan, hier is een spottersplaats met parkeergelegenheid.