Menu Sluiten

Vluchten volgen vanaf Rotterdam

Naast de grote luchthavens als Schiphol en Eindhoven Airport heeft Nederland ook een aantal regionale vliegvelden die zich op strategische plekken bevinden. Eén van die regionale vliegvelden in Nederland is Rotterdam The Hague Airport, beter bekend als vliegveld Zestienhoven. Vliegveld Zestienhoven wordt vooral gebruikt voor militair vliegverkeer, maar daarnaast is het ook mogelijk om vakantievluchten en zakelijke vluchten te maken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Jij kan ieder vliegtuig volgen dat aankomt  op of vertrekt vanaf Rotterdam The Hague Airport. Daarnaast kan je live alle vluchten volgen vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Van Zestienhoven tot Rotterdam The Hague Airport

Het vliegveld Rotterdam The Hague Airport is in 1920 opgericht als luchthaven voor vooral zakelijke vluchten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het midden in de Randstad ligt, op een tactische locatie tussen Rotterdam en Den Haag. Mede om deze reden wordt Rotterdam The Hague Airport nog altijd het meeste gebruikt voor zakelijke vluchten, maar het is ook de thuishaven van het regeringsvliegtuig. Grote leiders van over de hele wereld komen doorgaans naar bijeenkomsten in Nederland via vliegveld Rotterdam The Hague Airport.  Ook grote multinationals als Shell die hun vestiging in Nederland hebben gebruiken dit vliegveld als hun vaste thuisbasis. Op deze manier speelt vliegveld Zestienhoven, tegenwoordig vanwege de internationale allure beter bekend als Rotterdam The Hague Airport, op zijn eigen bescheiden manier een rol van wereldformaat.

Bestemmingen  vanaf Rotterdam The Hague Airport

Een vlucht volgen vanaf Rotterdam The Hague Airport zal niet altijd mogelijk zijn, aangezien je alleen bij burgervluchten live vluchten kunt volgen van en naar Rotterdam The Hague Airport. Veel vluchten zijn chartervluchten en regeringsvluchten en die zijn vanwege de veiligheid niet te volgen. Toch is het volop mogelijk om een vliegtuig te volgen bij Rotterdam The Hague Airport. Er wordt namelijk ook met normale passagiersvluchten gevlogen op dit vliegveld.  Er wordt vooral gevlogen met de toestellen van prijsvechters waardoor vooral de goedkopere vluchten hier vandaan vertrekken. Er wordt dan ook gevlogen op bestemmingen in Europa, en dan vooral op de populairdere vakantiebestemmingen. In de zomer kan je vooral live vluchten volgen naar Turkije via Onur Air en Corendon Airlines.

Luchtvaartmaatschappijen op Rotterdam The Hague Airport

Het aantal burgerluchtvaartmaatschappijen wat vliegt met als landingsplaats Rotterdam The Hague Airport is enigszins beperkt. Toch is het volop mogelijk om vluchten te volgen boven Rotterdam The Hague Airport. Er wordt immers volop gevlogen in –weliswaar wat eenvoudiger ingerichte – vliegtuigen van Corendon, Onur Air, Transavia, VLM Airlines, BA Cityflyer en BMI Regional. Naast passagiersvluchten wordt er ook veel gevlogen op zakelijke bestemmingen zoals München. Het is volop mogelijk om deze vluchten bij Rotterdam The Hague Airport te volgen via de vluchtradar. Wanneer je inzoomt op dit vliegveld tref je de bedrijvigheid aan. Sta versteld over waar een klein vliegveld groot in kan zijn.

Vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport

Met onze live vliegtuigradar kan je alle civiele vluchten volgen vanaf Rotterdam naar internationale bestemmingen. Let erop dat militair vervoer en staatsvluchten doorgaans niet op de radar te volgen zijn vanwege de veiligheid. Vrachtvervoer is soms wel traceerbaar. Wanneer dit zo is kan jij ook een vracht vlucht volgen naar een internationale bestemming.

Meer vliegtuigen volgen

Op onze website vind je informatie over de belangrijkste Nederlandse en Duitse luchthavens en kan je met onze gratis flight tracker gemakkelijk vliegtuigen volgen rondom deze vliegvelden. Zie hiervoor de volgende pagina’s:
Vlucht volgen Eindhoven Airport
Vlucht volgen Schiphol
Vlucht volgen Weeze
Vlucht Volgen Eelde Airport
Vlucht volgen Munster Osnabrück
Vlucht volgen Düsseldorf International Airport