Menu Sluiten

Vluchttijden Maastricht

Op Maastricht Aachen Airport vindt vaak vliegverkeer plaats van low-cost vluchten en vrachtvluchten. In 2014 werden er in totaal 283.000 passagiers en 80.000 ton vracht vervoerd. Ook zijn er zo nu en dan militaire vliegtuigen of helikopters te zien op Maastricht Aachen Airport. Dit levert natuurlijk vaak spectaculaire plaatjes op. Er is niet bijzonder veel activiteit, maar wanneer er wel activiteit is kun je dit beluisteren op 124.575 MHz om niets te missen. Wanneer je iemand moet ophalen of zelf een vlucht hebt geboekt vanaf Maastricht Aachen Airport is het handig om de actuele vluchttijden altijd bij de hand te hebben. Om het je wat makkelijker te maken vind je alle vluchttijden Maastricht in onderstaande overzicht:

Laagvliegende vliegtuigen in de Lage Landen

In het uiterste zuiden van Nederland vinden we vlakbij het drielandenpunt nog een vliegveld, namelijk Maastricht Aachen Airport. Het ligt eigenlijk in Beek, maar draagt de namen van twee nabijgelegen grotere steden simpelweg omdat dit beter is voor de bekendheid van de luchthaven. Er is hier één baan, 21 – 03, van asfalt met een lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. Aan de westzijde van deze baan staat de terminal en aan de oostzijde zijn meerdere vliegscholen.

Maastricht Aachen Airport was in 2013 dicht bij de ondergang. Het was toen nog het enige geprivatiseerde vliegveld in Nederland en zat financieel aan de afgrond. Gelukkig werd de luchthaven gered door de provincie Limburg, die hard heeft gevochten voor investeringen. Er zijn nu zelfs toekomstplannen om de luchthaven uit te breiden om meer vracht te kunnen vervoeren.

vluchttijden maastricht

Vliegtuigen spotten Maastricht

Als je het leuk vindt om vliegtuigen te spotten dan ben je Op Maastricht Aachen Airport aan het goed adres. Er is namelijk een zeer leuk luchthaventerras aanwezig waar vanaf je prima vliegtuigen kan spotten. Voor meer info zie de pagina Vliegtuigen spotten Maastricht.