Menu Sluiten

Flight tracker

Je ziet een vliegtuig overvliegen en vraagt je af wat de bestemming is. Klinkt dat bekend? Dan kun je op VluchtVolgen.NL naar hartenlust je gang gaan. Op deze website kun je gratis online iedere vlucht volgen die op dat moment in de lucht is. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de zogeheten flight tracker van Flightradar 24, die tal van leuke en interessante opties biedt.

Zo kun je, naast de bestemming van een vliegtuig, ook zien hoe hoog en hoe snel het toestel vliegt, en om welke luchtvaartmaatschappij het gaat. Zo weet je meteen of het om een passagiersvliegtuig gaat, een cargovlucht of misschien zelfs wel een militair vliegtuig. Je kunt ook de precieze route volgen die het toestel aflegt, maar daarover zo meteen meer.

Gratis een vliegtuig volgen

Ben je op zoek naar een website waar je gratis een vliegtuig kunt volgen? Zoek dan niet verder. Op VluchtVolgen.NL vind je in een mum van tijd zowel binnen- als buitenlandse vluchten, zonder dat je daar aparte software voor nodig hebt. Ook het installeren van een app is overbodig: de website is gratis te bekijken en te gebruiken op iedere smartphone, tablet of pc.

Als je in je browser naar VluchtVolgen.NL gaat, kun je kiezen tussen Casper vluchtradar of de flight tracker van Flightradar24. Beide bieden tal van leuke en interessante opties, al is het wel belangrijk om te weten dat de flight tracker van Casper met een vertraging van 15 minuten werkt. Voor live-informatie is het dan ook beter om gebruik te maken van Flightradar.

Welke informatie krijg ik via Flightradar?

Niet alleen met Flightradar24, maar met iedere flight tracker op VluchtVolgen.NL is het eenvoudig om informatie op te vragen over het vliegverkeer over de gehele wereld. Klik op de door jou geselecteerde vlucht en je zal versteld staan van de mogelijkheden. De fabrikant van het toestel, het type, de snelheid, de hoogte, de luchtvaartmaatschappij; je tovert het allemaal met een paar simpele muisklikken op je scherm.

Ook is het eenvoudig om de geplande en gerealiseerde vertrektijd op te vragen, met daarnaast de verwachte landingstijd. Je ziet daardoor snel of een bepaalde vlucht met vertraging kampt en hoe lang het nog duurt tot aan de landing. Voor de echte liefhebber is er zelfs de mogelijkheid om via een flight tracker de volledige afgelegde route van een vliegtuig na te gaan. Zo kun je de vlucht helemaal volgen van A tot B.

Een vlucht volgen boven Europa

Ook het volgen van een vlucht boven Europa is kinderspel met de flight tracker op VluchtVolgen.NL. Wanneer je uitzoomt tot je Europa volledig in beeld hebt, zal je in eerste instantie even schrikken van het enorme aantal vliegtuigen. We horen het je denken: gaat dat wel allemaal goed? Maar dankzij de modernste technieken en de beste luchtverkeersleiders hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken.

Zoom dus rustig uit en geniet van al het moois dat aan je ogen voorbijtrekt. Als je nóg iets verder gaat, kun je zelfs al het vliegverkeer over de hele wereld bekijken. Daarbij valt op dat er in Europa en Amerika veruit de meeste vluchten te zien zijn. Wil je het wat rustiger aan doen, ga dan ’s nachts op onderzoek uit, wanneer er relatief weinig vliegtuigen actief zijn.

Met een flight tracker zoeken op vluchtnummer

Een laatste handigheidje dat beschikbaar is dankzij de flight tracker, is het zoeken op vluchtnummer. Wanneer je alle vluchtgegevens bij de hand hebt, klik je op het logo van Flightradar24 en vervolgens geef je jouw specifieke nummer in. Binnen de kortste keren verschijnt alle informatie over de geselecteerde vlucht op je scherm.

Dat kan overigens ook via Google, dat aan de hand van een vluchtnummer razendsnel alle beschikbare informatie over een specifieke vlucht ophaalt. Het live volgen van een vliegtuig is op Google helaas nog niet mogelijk – daarvoor ga je dus naar VluchtVolgen.NL en kies je een van de beschikbare flight trackers.