Menu Sluiten

Vluchttijden Rotterdam


De vluchttijden Rotterdam The Hague Airport zijn
onderhevig aan een aantal strikte regels. Zo mogen vliegtuigen die veel lawaai maken geen gebruik maken van dit vliegveld tussen 18:00 uur en 8:00 uur. ’s Nachts, tussen 23:00 uur en 7:00 uur is het zelfs alleen toegankelijk voor noodzakelijk gebruik zoals noodlandingen, politie of spoedeisende medische vluchten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het geluidsoverlast dat de omwonende mensen ondervinden van de vliegtuigen.

Alle vluchttijden Rotterdam The Hague Airport zijn te vinden in onderstaande overzicht, inclusief de vluchtnummers en herkomst of bestemming. Veel vluchten zijn gecombineerde vluchten, waarbij meerdere luchtvaartmaatschappijen samenwerken voor een vlucht. Zo kunnen bijvoorbeeld Cityjet, Air France en KLM samen een vlucht verzorgen waardoor de vlucht drie verschillende vluchtnummers heeft. In onderstaande overzicht vind je alle aankomsttijden en vertrektijden van Rotterdam The Hague Airport:

Spectaculaire vluchten in Rotterdam

Rotterdam Airport, of tegenwoordig Rotterdam The Hague Airport, is na Schiphol en Eindhoven het grootste vliegveld van Nederland qua vliegverkeer. Het bestaat inmiddels ruim 60 jaar en was gebouwd omdat de vorige luchthaven van Rotterdam verwoest was in de Tweede Wereldoorlog. Hoewel er in 2015 wel 131 mensen werkzaam waren, ten opzichte van 44 in Eindhoven, zijn er toch minder vliegbewegingen. In 2015 werd er meer dan 50.000 keer gevlogen en werden er in totaal bijna 1,7 miljoen passagiers vervoerd. Dat komt neer op 139 vluchten voor 4.636 passagiers per dag. Rekening houdend met het feit dat deze luchthaven slechts één baan heeft, is dat nog vrij veel. Afhankelijk van hoe de wind staat, wordt deze baan in beide richtingen gebruikt voor zowel landen als opstijgen.

Vanwege de ligging van Rotterdam The Hague Airport, dichtbij de haven van Rotterdam, zijn er naast de gewone lijn- en zakenvluchten ook zo nu en dan vrachtvluchten. Ook wordt dit vliegveld gebruikt voor rond- en lesvluchten, maar ook voor spectaculaire sportvluchten.

Vliegtuig spotten

Voor het spotten van de nieuwste en grootste vliegtuigen is Rotterdam The Hague Airport niet erg geschikt, dan zul je moeten uitwijken naar bijvoorbeeld Schiphol. Wanneer er sportvluchten zijn, echter, is vliegtuigen spotten Rotterdam absoluut de moeite waard. Daarnaast hoeft het vliegtuig spotten niet ingewikkeld te zijn, je kunt dit eventueel zelfs doen vanaf het panoramaterras.