Menu Sluiten

Vliegtuigen spotten Eelde

Hoewel Groningen Airport Eelde over slechts twee start- en landingsbanen beschikt, is het toch de moeite waard voor vliegtuig spotters. Door Eelde Information te beluisteren op 133.550 MHz ben je altijd op de hoogte van het baangebruik op dat moment. Op die manier hoef je geen vliegtuigen te missen en kun je mooie foto’s maken. Bovendien draagt de natuur rond dit vliegveld bij aan de kwaliteit van je foto’s en kun je, wanneer je klaar bent met vliegtuig spotten, eventueel nog de nabijgelegen dorpen of steden als Groningen of Assen bezoeken.
Vanaf het panoramaterras op het vliegveld kun je gebruik maken van de mogelijkheid om mooie foto’s te maken. Dit terras is elke dag open tussen 10:00 uur en 18:00 uur. Helaas kun je dus niet vanaf hier de vluchten fotograferen die buiten deze tijden om aankomen of vertrekken.

De banen van dichtbij

Het vinden van een goed plekje dichterbij de banen kan lastig zijn, zeker als je niet bekend bent in de omgeving. Wees daarom verstandig en gebruik je navigatie om op de juiste plek te geraken. Zo kun je om de vliegtuigen op baan 01 en 19 te fotograferen een goed plekje bemachtigen aan de Veldkampweg. Hier kun je zowel aankomende als vertrekkende vliegtuigen fotograferen. Ook kun je de weg Moespot bezoeken, mocht de Veldkampweg niet aan je eisen voldoen.
Als je de Lugtenbergerweg afrijdt, kom je uiteindelijk bij een hek terecht. Hierachter bevindt zich baan 05. Het is misschien verstandig om een trap of iets dergelijks mee te nemen, zodat je geen hinder ondervindt van dit obstakel.
Voor baan 23 moet je een stukje lopen. Er is een goede plek om foto’s te maken op de Burgermeester J.G. Legroweg, maar hier kun je geen auto parkeren. Daarom zul je in de buurt een plekje moeten zoeken om langs het fietspad de vliegtuigen te spotten.