Menu Sluiten
Southwest Airlines

Southwest Airlines Test Prioriteit Voor Gezinsinstap in Atlanta

Gezins Boarding zal deel uitmaken van een bredere proef in Atlanta. Zo te horen is Southwest Airlines van plan om familieleden als eerste aan boord te laten gaan als onderdeel van dit programma in Atlanta.

Instappen met prioriteit voor gezinnen

Het in Dallas gevestigde Southwest Airlines kondigde een proef aan waarin het data wetenschap op de Hartsfield-Jackson International Airport zou gebruiken om het instapproces te analyseren en te verbeteren. Momenteel zijn de doorlooptijden van de luchtvaartmaatschappij langer dan gewenst.

Als onderdeel van de proef zal de luchtvaartmaatschappij gezinnen met kinderen eerder laten instappen dan andere passagiers om het instapproces te verkorten. Southwest heeft een meerfasen plan om het instappen met gezinnen te verbeteren, inclusief speciale ruimtes bij gates waar gezinnen kunnen samenkomen om aan boord te gaan. Ze hebben een paar verschillende manieren om ze uit te proberen, waaronder verschillende soorten ruimte tijdens hun proefprogramma.

Southwest is de enige luchtvaartmaatschappij in Amerika die geen stoelen toewijst, wat betekent dat uw stoel in het vliegtuig op hetzelfde moment komt als uw naam wordt genoemd. Momenteel laat Southwest gezinnen met kinderen op proef instappen na groep A en voor groep B. Ouders zullen zeker hoge verwachtingen hebben van dit proefprogramma om succesvol te zijn, wat leidt tot vroeg instappen als een permanent aanbod van Southwest.

Geen toegewezen zitplaatsen

Southwest Airlines is niet toegewezen. Dat betekent dat niemand een stoel toegewezen krijgt voordat hij op reis gaat. Passagiers checken 24 uur voor vertrek in voor Southwest-vluchten via de app van de luchtvaartmaatschappij of online. Wanneer passagiers inchecken, kent de luchtvaartmaatschappij elk een instap nummer toe dat overeenkomt met het instapproces bij de gate.

Southwest Airlines biedt drie verschillende instapgroepen, A, B en C. Elke groep bestaat uit de nummers 01-60. Met Southwest krijgen passagiers met de status A-List of A-list Preferred automatisch een opstapplaats in groep A 01-15. Maar voor reizigers die geen lidmaatschap hebben voor deze elite status voordelen, is vroeg inchecken een geweldige manier om te voorkomen dat ze vast komen te zitten in stoelen aan de achterkant van het vliegtuig – het kost gewoon extra.

Recent nieuws van Southwest Airlines

Vandaag is Southwest Airlines het eerste Amerikaanse vliegmaatschappij dat bevestigde om dividenden te betalen. Hoewel de financiƫle omstandigheden lastig zijn, heeft Southwest Airlines 2022 in ieder geval gehad. In Q3 maakte de vliegmaatschappij een record met $6,2 miljard operationele inkomsten, en CEO Bob Jordan sprak over voorspoedige prestaties tot aan het eind van het jaar.

Q4 is bijna voorbij. Dat betekent dat het tijd is om de driemaandelijkse dividenden die tijdens de pandemie werden stopgezet, te herstellen. Ze betalen momenteel $ 0,18 per aandeel, wat neerkomt op een opbrengst van $ 428 miljoen per jaar.

“Als we het jaar sluiten, onze uitkering voor de lopende jaren 2022 blijft sterk. We hebben een goed plan voor aflopende jaren 2023 en we wisselen een dividend in.”

Na market close, het dividend wordt uitbetaald op 31 januari 2023. De luchtvaartmaatschappij is enthousiast over het eerste kwartaal van dit jaar, heeft al meer vluchten verzonden dan ongeveer 10%. Een zekere groei ligt in afwachting rond Q2- en is onduidelijk omdat de Boeing 737 MAX vliegtuigen die Southwest moet ontvangen weloverwogen aan de lijndienst worden geleverd.