Menu Sluiten
Airbus A321

“Op een vlucht van Jet2 met een Airbus A321 is afgelopen week een ongewone tussenstop gemaakt in Bilbao. Volgens passagiers was de reden hiervoor omdat er te weinig toiletten aan boord waren en sommige passagiers dringend naar het toilet moesten.

De vlucht vertrok vanuit Londen en was onderweg naar Ibiza toen het vliegtuig werd omgeleid naar Bilbao. Passagiers zeiden dat ze al meer dan twee uur op de vlucht waren toen het vliegtuig begon te dalen en ze werden verteld dat ze een tussenstop zouden maken in Bilbao om de toiletten te gebruiken.

Volgens Jet2 was de omleiding naar Bilbao een ‘gewone procedure’ en werden passagiers ge├»nformeerd over de reden voor de tussenstop. Een woordvoerder van het bedrijf zei: ‘We willen onze excuses aanbieden aan passagiers voor het ongemak en de vertraging die dit heeft veroorzaakt.’

Hoewel dit niet vaak voorkomt, kunnen problemen met toiletten op vliegtuigen soms leiden tot onverwachte tussenstops. In 2018 werd bijvoorbeeld een vlucht van Delta naar Peking omgeleid naar Seoul omdat er problemen waren met de toiletten aan boord.

Passagiers op de Jet2-vlucht kregen uiteindelijk de kans om hun behoefte te doen en het vliegtuig vertrok vervolgens naar Ibiza, hoewel met enige vertraging. Het is nog niet bekend of er verdere stappen worden ondernomen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.”

“Het incident met de Jet2 Airbus A321 heeft bij sommige passagiers vragen opgeroepen over de huidige voorzieningen aan boord van vliegtuigen. Velen vragen zich af of het wel verantwoord is om zoveel passagiers in een vliegtuig te proppen zonder voldoende toiletten.

Volgens experts is het aantal toiletten op een vliegtuig afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het vliegtuig en de duur van de vlucht. Meestal zijn er voldoende toiletten aan boord, maar soms kan het gebeuren dat het aantal passagiers het aantal toiletten overtreft. Dit kan leiden tot lange wachttijden en ongemak voor passagiers.

Hoewel het incident met de Jet2 Airbus A321 op zichzelf wellicht niet ernstig is, werpt het wel vragen op over de voorzieningen aan boord van vliegtuigen en of deze voldoen aan de behoeften van passagiers. Het is belangrijk dat luchtvaartmaatschappijen ervoor zorgen dat er voldoende toiletten aan boord zijn om ongemakken voor passagiers te voorkomen.

In het licht van het incident met de Jet2 Airbus A321 is het wellicht verstandig om luchtvaartmaatschappijen aan te moedigen om hun voorzieningen opnieuw te beoordelen en te overwegen om het aantal toiletten op hun vliegtuigen te verhogen indien nodig. Op deze manier kunnen ongemakken voor passagiers worden voorkomen en kan het vertrouwen van de reizigers in de luchtvaartindustrie worden behouden.”