Menu Sluiten
aviation

De luchtvaartindustrie is een van de grootste bijdragers aan de wereldwijde CO2-uitstoot. Het verminderen van de milieu-impact van deze sector is dan ook een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Gelukkig zijn er vrouwen die voorop lopen in de ontwikkeling van emissieloze luchtvaart. In dit artikel stellen we enkele van deze inspirerende vrouwen voor.

Pipistrel’s Ivo Boscarol

Ivo Boscarol is de oprichter van Pipistrel, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van lichtgewicht vliegtuigen en drones. Het bedrijf heeft de Velis Electro ontwikkeld, het eerste vliegtuig dat volledig op elektriciteit vliegt. Dit vliegtuig is ontworpen voor training en recreatie en is al goedgekeurd voor commercieel gebruik in Europa.

Hydrogen Fuel Cell Engineer Claire Soares

Claire Soares is een ingenieur die gespecialiseerd is in waterstof brandstofcellen en elektrificatie van vliegtuigen. Ze is momenteel CEO van het bedrijf AllSeas, dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot van de scheepvaartindustrie. Soares was eerder betrokken bij het ontwerp van waterstof brandstofcellen voor drones en werkte aan de ontwikkeling van hybride vliegtuigen.

Zunum Aero’s Tara Pham

Tara Pham is mede-oprichter en CEO van Zunum Aero, een bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van hybride-elektrische vliegtuigen. Het bedrijf richt zich op regionale vluchten, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleinere luchthavens en kortere afstanden, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Pham werkte eerder voor Amazon en was mede-oprichter van de technologie-startup Numina.

Sky Sports’ Duncan Walker

Duncan Walker is CEO van Sky Sports, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van drone-landingsplaatsen en de integratie van drone-logistiek in de luchtvaartindustrie. Walker werkte eerder als directeur bij een bedrijf dat zich bezighoudt met hernieuwbare energie en was mede-oprichter van een bedrijf dat zich richt op autonome voertuigen.