Menu Sluiten
aircraft-g883c9afe6_1280

Maak Kennis Met de Vrouwen Die de Toekomst Van Emissievrije Luchtvaart Vormgeven

De luchtvaartindustrie staat voor de uitdaging om duurzamer te worden en emissievrije technologieën te ontwikkelen. Een groeiend aantal vrouwen speelt een cruciale rol bij deze ontwikkeling en draagt bij aan een duurzamere toekomst van de luchtvaartindustrie. In dit artikel stellen we enkele van deze inspirerende vrouwen voor.

Dr. Amy Jadesimi – CEO, LADOL

Dr. Amy Jadesimi is CEO van LADOL, een logistieke hub in Lagos, Nigeria, die zich richt op duurzame energie en duurzame economische groei. LABEL werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen om duurzame brandstoffen te ontwikkelen voor gebruik in de luchtvaart. Dr. Jadesimi zet zich in voor een toekomst waarin de luchtvaartindustrie emissievrij is en waarin Afrikaanse landen een belangrijke rol spelen in deze ontwikkeling.

Sara Soulier – Directeur van het Zero Emission Aircraft-project, Airbus

Sara Soulier is directeur van het Zero Emission Aircraft-project bij Airbus. Haar team werkt aan de ontwikkeling van een emissievrij vliegtuig dat gebruik maakt van waterstoftechnologie. Soulier is een groot voorstander van meer diversiteit in de luchtvaartindustrie en is van mening dat het belangrijk is om een ​​breder scala aan stemmen te horen om tot innovatieve oplossingen te komen.

Val Miftakhov – CEO, ZeroAvia

Val Miftakhov is de CEO van ZeroAvia, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van emissievrije vliegtuigen. Het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van waterstof-aangedreven vliegtuigen die op korte afstanden kunnen vliegen. Miftakhov is een pionier op het gebied van emissievrije luchtvaart en heeft als doel om de uitstoot van broeikasgassen van de luchtvaartindustrie aanzienlijk te verminderen.

Dr. Anita Sengupta – CEO, Airspace Experience Technologies

Dr. Anita Sengupta is CEO van Airspace Experience Technologies, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van elektrische vliegende auto’s. Sengupta heeft een indrukwekkende carrière in de luchtvaartindustrie en heeft onder meer gewerkt aan de ontwikkeling van de Mars Rover van NASA. Ze is van mening dat elektrische vliegende auto’s de luchtvaartindustrie kunnen transformeren en de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen.

Conclusie

De ontwikkeling van emissievrije luchtvaart is een belangrijke uitdaging voor de luchtvaartindustrie en vrouwen spelen een belangrijke rol bij deze ontwikkeling. Van CEO’s tot ingenieurs en wetenschappers, deze vrouwen zetten zich in voor een toekomst waarin de luchtvaartindustrie duurzamer en milieuvriendelijker is