Menu Sluiten

De mooiste bezienswaardigheden van Vietnam

Vietnam heeft zoveel bijzondere bezienswaardigheden dat een verblijf altijd te kort lijkt. Daarom hebben we de mooiste hotspots voor je op een rij gezet. Zo kun je elke minuut in Vietnam op een geweldige manier benutten. Dit land in Zuidoost-Azië staat bol van de cultuurhistorie, authentieke steden en dorpjes. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Vietnam. Het landschap is sterk wisselend en elke keer weer adembenemend mooi. Om je optimaal te kunnen laten genieten van je verblijf, hebben we de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam voor je op een rij gezet.

  1. Een sportief uitstapje naar Dalat

Dalat is een oude stad met veel cultuur én natuur. Dit is the place to be voor een sportievelingen. In de natuur rondom Dalat kun je namelijk perfect hiken, mountainbiken én raften. Je laat je hier eenvoudig betoveren door de mooie en afwisselende landschappen. Van kronkelende rivieren met stroomversnellingen, tot aan steile bergtoppen met een fantastisch uitzicht.

  1. De indrukwekkende rijstvelden van Sapa

Deze bezienswaardigheid is voor iedereen bijzonder. Zowel cultuurliefhebbers als sportieve wandelaars komen hier aan hun trekken. De Sapa rijstvelden liggen in de Muong Hoa Vallei. Je kunt hier niet alleen zien hoe de rijst wordt verbouwd, maar ook urenlange wandelingen maken in een afwisselend landschap. Je wandelt door bamboebossen, en doet onderweg kleine authentieke dorpjes aan waar je vriendelijk wordt onthaald door de lokale bevolking.

  1. De Bounty stranden van Nha Trang

Ben je een liefhebber bent van zon, zee en strand? Dan zou je absoluut een bezoek moeten brengen aan Nha Trang. Deze bruisende badplaats heeft een kilometerslang strand met hagelwit zand. Op de boulevard is altijd wat te doen. Niet alleen overdag, maar ook in de avonduren. Geniet van wat quality time tijdens één van de leuke strandfeesten, of geniet van het mooie uitzicht vanaf de baai.

  1. Fotogeniek Halong Bay

Als je thuis wilt opscheppen over je fotografietalent, dan zou je écht een bezoek moeten brengen aan Halong Bay. Deze plaats is dan ook niet voor niets door de Lonely Planet uitgeroepen tot één van de mooiste bezienswaardigheden wereldwijd. Hier kun je genieten van een uitzicht op de baai, het azuurblauwe water en de enorme rotsen van kalksteen. De baai kent tevens veel afgelegen strandjes. Zeker de moeite van het bezoeken waard dus.

  1. Trendy Ho Chi Minh City

Saigon, zoals Ho Chi Minh City ook wel wordt genoemd, is absoluut bijzonder. In deze indrukwekkende stad vind je namelijk een uitgebalanceerde combinatie van cultuur en moderniteit. Zo kun je aan de ene kant van de weg een bezoek brengen aan een bekende hamburgerketen, terwijl je aan de andere kant van de straat kijkt naar veelzeggende restanten uit de Vietnam Oorlog. Ho Chi Minh heeft vooral veel grote bedrijven en kantoren. Maar, hier kun je ook terecht voor een lekker middagje shoppen of een swingend avondje uit. Ook als je een liefhebber bent van musea kom je in Saigon aan je trekken.

  1. Romantisch Hoi An

Als je geen genoeg kunt krijgen van de heerlijke Aziatische sfeer, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de stad Hoi An. Dit stadje heeft een oud cultuurhistorisch centrum met typische smalle straatjes. Hoi An ligt aan de rivier ligt. Op de oever vind je tal van kleine restaurantjes die in de avonduren sfeervol verlicht zijn. Romantischer dan dit wordt het niet.

Handig reistips voor een vakantie in Vietnam

Na het zien van deze Vietnam hotspots, wil je natuurlijk zo snel mogelijk afreizen naar dit mooie land. Toch heeft jouw reis naar Zuidoost-Azië een goede voorbereiding nodig. In de eerste plaats omdat je met een visum naar Vietnam moet reizen. Gelukkig kun je deze eenvoudig online bestellen. Een visum kopen op de luchthaven is al enkele jaren niet meer mogelijk, dus houd hier rekening mee. Nadat je jouw e-visum hebt besteld en betaald, ontvang je deze direct in je mailbox.

Het is verstandig om deze samen met jouw andere reisdocumenten veilig op te bergen. Bijvoorbeeld in het voorvak van jouw handbagage. Ook als je op de plaats van bestemming bent en één van de bovenstaande bezienswaardigheden wilt bezoeken, is het verstandig om het Vietnam visum met je mee te nemen. Zo kun je hem altijd tonen als daarom gevraagd wordt. Met een Vietnam e-visum mag je als toerist 30 dagen in het land verblijven. In veel gevallen is dat voldoende voor een onvergetelijke vakantie in dit prachtige land.