Menu Sluiten

Alles wat je moet weten voor je reis naar Florence

Florence staat bekend als de stad van betoverende romantiek, renaissance meesterwerken en de onweerstaanbare Toscaanse keuken. Ontsnap naar een wereld van Italiaanse wonderen met een stedentrip naar Florence. Ontdek kronkelende smalle straatjes die leiden naar fascinerende kerken die hoog boven de stad uittorenen en verken de elegante versierde bruggen. Door de straten van Florence lopen is als wandelen in een magisch, levensecht sprookje… en we zijn er vrij zeker van dat je nooit wilt dat dit verhaal eindigt.

Over Florence

Florence (Firenze) is de regionale hoofdstad van Toscane, gelegen in het centrum van Italië. Deze stad is gemaakt door en voor kunstliefhebbers. De stad ligt aan de rivier, de Arno, die overspannen wordt door de beroemde Ponte Vecchio, de enige brug van Florence die in de Tweede Wereldoorlog niet is opgeblazen. De meest opvallende bezienswaardigheid van Florence is de koepel van Brunelleschi op de Duomo. Daarnaast, is  het meest gereproduceerde beeld, het David’s beeld van Michelangelo. De renaissance zette in Florence zijn eerste stappen in de 15e eeuw en schilderde de stad met architectonische wonderen zoals het Palazzo Pitti en de Uffizi Galerij. Florence is een stad met een turbulente en actievolle geschiedenis en zit nu vol met toeristen die in de musea van de stad rondlopen.

Eten en drinken

De culinaire plekken van Florence zijn niet minder levendig en leuk dan de rest van de magie van de regio. De basis van deze regio wordt gevormd door een overvloed aan rustieke broden en heerlijk zachte pasta’s, vermengd met smakelijke, lokale geproduceerde olijfolie. Het is duidelijk dat zonder het populaire gerecht van Florence, namelijk de Bistecca alla Fiorentina, een T-bone biefstuk die brandt met noten die op smaak zijn gebracht voor een hartige, rokerige smaak, deze tour niet compleet zou zijn.

Deze stad is ook een wonderland voor wijnliefhebbers, met zijn glooiende omliggende heuvels, rijk aan wijnmakerijen. Verwacht niet minder dan het beste, want je glazen zijn gevuld met enkele van de beste Italiaanse wijnen ter wereld, vers van de bron! Wijnliefhebbers zullen zich in een paradijselijke wereld bevinden, van knapperige en Citrus witte variëteiten tot rijke en warme rode wijnen, die perfect passen bij de smakelijke pastagerechten van het land.

Toscane produceert enkele van de beste wijnen van Italië, voornamelijk rode wijnen, waarvan de Chianti misschien wel de bekendste is. De Chianto Classico wordt gemaakt in de regio ten zuiden van Florence, één van de vele ontwikkelingsgebieden van de Chianti. Een andere goede lokale wijn om te proberen is Vernaccia di San Gimignano, een witte wijn die een favoriet is geworden van Lorenzo de Medici. Bezoek zeker eens een wijnkelder, waar je kan proeven en kan genieten van een verscheidenheid aan kwaliteitswijnen die je achteraf kan kopen.

Overnachting 

Er zijn enorm veel opties beschikbaar om te overnachten in Florence. De hotels in Florence zijn gevarieerd als het gaat om stijl. Het zou dus niet moeilijk moeten zijn om een van de beste plekken om te verblijven in Florence te vinden. Maar Florence is een veel bezochte stad, dus boek vroeg voor je favoriete hotel in Florence. Indien je beschikt over een beperkt budget, zijn er goedkopere opties te vinden. Je kan dus zeker opteren voor een goedkoop hotel in Florence. Bekijk grondig het aanbod en vergelijk de accommodaties om het juiste hotel te boeken en een onvergetelijk verblijf te beleven!