Menu Sluiten
vliegvakantie en verzekeringen

Welke verzekeringen heb je nodig als je op vliegvakantie gaat?

Het is eindelijk weer zo ver, de vakantie staat voor de deur! De tijd om even lekker te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om ons eigen landje even te verlaten en met het vliegtuig op vakantie te gaan. Om van een zorgeloze vakantie te genieten is het echter wel handig om, voordat je het vliegtuig instapt, een aantal dingen te regelen. Dit artikel geeft je antwoord op een aantal vragen betreffende de reisverzekering en annuleringsverzekering. Waarom is het van belang? Welke varianten zijn er en hoe kun je deze verzekeringen afsluiten?

De reisverzekering

Veel mensen vragen zich af waarom een reisverzekering nu eigenlijk nodig is. Zeker als je nog nooit een schade hebt geclaimd is dit een begrijpelijke vraag. Toch is het zeer onverstandig om zonder reisverzekering op (vlieg)vakantie te gaan. Ook op vakantie kun je ziek worden en zit een ongeval in een klein hoekje. Medische kosten kunnen hoog oplopen buiten Nederland en daarom is het fijn om voor medische- en andere onverwachte kosten verzekerd te zijn.
Reisverzekeringen zijn er over het algemeen in twee varianten.

  • De doorlopende reisverzekering is handiger en voordeliger als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. Denk hierbij aan meerdere citytrips en de zomervakantie. Meestal wordt zo’n verzekering automatisch verlengd en is er dus niets waar je je zorgen over hoeft te maken.
  • De kortlopende reisverzekering wordt vaak gekozen door mensen die maar één keer per jaar op vakantie gaan. De verzekering geldt dan alleen voor de duur van de vakantie en je betaalt maar eenmalig een premie.

Afhankelijk van de aanbieder zijn er verschillende dekkingsgraden beschikbaar, maar over het algemeen biedt een basisverzekering dekking voor kosten als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. Ga je op (vlieg)vakantie, dan is een reisverzekering onmisbaar. Via de website van Totaalbesparen.com kun je jouw reisverzekering vergelijken.

De annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt (een deel van de) kosten die je al gemaakt hebt in het geval dat je reis niet door kan gaan. Hierbij gaat het om onverwachte gebeurtenissen zoals overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad, een ernstig ongeval of een onverwachte zwangerschap. Ook bij de annuleringsverzekering kunnen we twee varianten onderscheiden.

  • De doorlopende annuleringsverzekering is, net als bij de reisverzekering, handig als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. Zo is elke reis die je maakt, zelfs als je in Nederland blijft, verzekerd en kun je met een gerust hart je vakantie boeken.
  • De kortlopende annuleringsverzekering geldt wederom voor mensen die maar één keer per jaar op vakantie gaan. Zo ben je voor alleen deze reis verzekerd in het geval van onverwachte annulering. Via de website van Zeker.com kun je een annuleringsverzekering vergelijken.

 

  • Ga verzekerd op reis

Online zijn er talloze aanbieders van verzekeringen beschikbaar en kun je op vergelijkingssites makkelijk jouw ideale verzekering vinden. Kijk naar de risicofactoren in je eigen situatie en laat de verzekering hierop aansluiten. Zo kun je er zeker van zijn dat je onbezorgd van je vakantie kan genieten!