Menu Sluiten
Strand

Zorgeloos op vakantie met deze tips

Vakantie, voor de één iets om het hele jaar echt naar uit te kijken en voor de ander meermaals per jaar een vanzelfsprekendheid. Toch is en blijft het iedere keer weer spannend of alles wel goed  gaat. Een groot deel van de dingen heb je namelijk volledig in eigen hand, maar er blijft ook een stuk waarbij je afhankelijk bent van derden. Om er dan toch voor te zorgen dat je zorgeloos op vakantie kunt, hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken of je alles wel bij je hebt en of je wel op tijd komt! Kortom, goed opletten dus!

Zorg dat je je papieren vast klaar hebt liggen

Het klinkt misschien kinderachtig, maar je zult vast niet de eerste zijn en ook vast niet de laatste die op het vliegveld staat en tot de ontdekking komt dat je je paspoort of id kaart bent vergeten.. Om er voor te zorgen dat jou dit niet overkomt, is het aan te raden om alle belangrijke documenten alvast de avond voor vertrek klaar te leggen. Verstandig is om dit te doen op een plek waar je op de dag zelf nog langsheen loopt, zodat je zeker weet dat ze in het zicht liggen. Ook een reminder in je telefoon is verstandig, zodat je ze niet vergeet.

Laat je auto van te voren checken

Wanneer je aan de andere kant van het land woont, dan kan het zomaar zijn dat je een flink eind moeten rijden voordat je bij het vliegveld bent. Vooral wanneer je normaal gesproken geen lange afstanden rijdt, is het verstandig om je auto van te voren even door een garage te laten nakijken. Er is natuurlijk niets zo vervelend als een auto die er halverwege de reis mee ophoudt. Kom je nu tot de conclusie dat er iets mis is met je auto, dan heb je nog even de tijd om dit te laten herstellen. Kan je auto niet worden gerepareerd, dan kan het verstandig zijn om een andere aan te schaffen. Heb je hier zelf niet voldoende geld voor? Dan kun je tegenwoordig ook een persoonlijke lening aanvragen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto.

Vertrek op tijd

Het advies is om 2 tot 2,5 uur voor vertrek van je vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld. Toch is het aan te raden om minimaal een uur extra speling aan te houden, voor het geval er toch iets gebeurt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks met een lekke band op de vluchtstrook komt te staan en je iedere keer angstvallig op de klok moet kijken of je je vlucht nog wel haalt. Gelukkig zijn de faciliteiten vandaag de dag op het vliegveld uitstekend geregeld. Je kunt daarom dus ook beter een uurtje eerder van huis gaan, zodat je op het vliegveld nog een kopje koffie extra kunt drinken. Zo weet je namelijk zeker dat je onbezorgd vertrekt en de vakantie begint op het moment dat je de voordeur achter je dicht trekt.