Menu Sluiten
Airfrance

Air France had een fleet van Airbus A310-200 en A310-300 toestellen die werden ingezet op langeafstandsvluchten. De A310 was een van de eerste tweedeurs widebody-vliegtuigen en werd geproduceerd door Airbus van 1982 tot 1998.

Air France begon met het inzetten van de A310 in 1983 en had op haar hoogtepunt een fleet van 21 A310’s. Echter, in de loop der jaren werden deze toestellen geleidelijk uit de dienst genomen.

De laatste Air France A310’s werden in 2003 uit de dienst genomen en vervangen door moderne toestellen, zoals de Airbus A330 en A340. Sommige van de A310’s werden verkocht aan andere luchtvaartmaatschappijen, terwijl andere naar het break station gingen.

In totaal heeft Air France tijdens de jaren dat ze de A310’s in dienst had, meer dan 25 miljoen passagiers vervoerd met deze toestellen. Hoewel de A310’s uit de dienst zijn genomen, blijven ze een belangrijk deel uitmaken van de geschiedenis van Air France en zullen altijd worden herinnerd als een van de pioniers van de langeafstandsvliegtuigen.

Het was een moeilijke beslissing voor Air France om afscheid te nemen van de A310’s, aangezien ze een belangrijke rol hadden gespeeld in het vervoer van passagiers naar verre bestemmingen. De A310’s waren ook bekend om hun betrouwbaarheid en economische efficiëntie.

Toch was het uiteindelijk tijd om over te stappen op nieuwere en meer geavanceerde vliegtuigen. De Airbus A330 en A340 booden bijvoorbeeld meer comfort aan passagiers met hun ruimere cabine en moderne faciliteiten.

Sommige van de A310’s die niet meer door Air France werden gebruikt, werden verkocht aan andere luchtvaartmaatschappijen, zoals China Eastern Airlines en Iran Air. Andere A310’s werden naar het break station gebracht, waar ze werden ontdaan van hun waardevolle onderdelen en metalen.

Hoewel de Airbus A310’s niet langer in dienst zijn bij Air France, blijft het een iconisch vliegtuig model dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de luchtvaartgeschiedenis. Het zal altijd worden herinnerd als een van de eerste tweedeurs widebody-vliegtuigen en een belangrijk onderdeel van Air France’s fleet.

Het Airbus A310-model was een populaire keuze voor langeafstandsvluchten vanwege zijn efficiënte brandstofverbruik en lange vliegbereik. Het vliegtuig kon tot 260 passagiers vervoeren en was uitgerust met twee Rolls-Royce Trent 700-motoren.

De A310 was ook het eerste Airbus-vliegtuig dat werd uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals computergestuurde vliegsystemen en een geavanceerd entertainmentsysteem voor passagiers. Dit maakte het vliegtuig populair bij luchtvaartmaatschappijen en passagiers.

Naast langeafstandsvluchten, werd de A310 ook gebruikt voor chartervluchten en binnenlandse vluchten. Het vliegtuig was ook geschikt voor vrachtvervoer en werd door sommige luchtvaartmaatschappijen ingezet voor het vervoer van goederen.

Hoewel de Airbus A310’s niet langer in dienst zijn bij Air France, blijft het een waardevol vliegtuigmodel dat zijn sporen heeft nagelaten in de luchtvaartindustrie. Het zal altijd worden herinnerd als een van de pioniers van de langeafstandsvliegtuigen en een belangrijk onderdeel van Air France’s fleet.