Menu Sluiten
Sacramento International Airport

Sacramento International Airport heeft aangekondigd dat het biometrische technologie zal implementeren voor internationale vluchten. Deze technologie maakt gebruik van gezichtsherkenning om passagiers snel en veilig door de douane te laten gaan.

Hoe werkt de technologie?

Biometrische technologie maakt gebruik van gezichtsherkenning om de identiteit van passagiers te verifiëren. Passagiers hoeven geen fysieke documenten meer te tonen bij de douane en kunnen in plaats daarvan hun gezicht laten scannen. De technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om gezichten te vergelijken met een database van paspoort- en visum gegevens.

Voordelen van de technologie

Het gebruik van biometrische technologie biedt een aantal voordelen voor passagiers en luchthavens. Ten eerste zorgt het voor een snellere doorstroom van passagiers bij de douane, waardoor wachtrijen worden verminderd en de efficiëntie wordt verhoogd. Ten tweede is het veiliger omdat het de mogelijkheid van identiteitsfraude vermindert. Ten derde kan het de algemene reiservaring voor passagiers verbeteren door het proces van het passeren van de douane minder stressvol te maken.

Wanneer wordt de technologie geïmplementeerd?

De biometrische technologie zal in het voorjaar van 2023 worden geïmplementeerd op Sacramento International Airport voor internationale vluchten. Het is de bedoeling dat het in de toekomst ook zal worden uitgebreid naar binnenlandse vluchten.

Conclusie

De implementatie van biometrische technologie op Sacramento International Airport is een belangrijke stap in de richting van een efficiëntere en veiligere luchthavenervaring. Het gebruik van gezichtsherkenning biedt voordelen voor passagiers en luchthavens, waaronder snellere doorstroom bij de douane, verbeterde veiligheid en een betere reiservaring voor passagiers. De technologie zal in het voorjaar van 2023 worden geïmplementeerd voor internationale vluchten en zal in de toekomst mogelijk worden uitgebreid naar binnenlandse vluchten.