Menu Sluiten
Air Canada

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft gereageerd op de voorgestelde vluchteling gieten op Toronto Pearson International Airport. De luchthaven heeft voorgesteld om het aantal vluchten te beperken om geluidsoverlast en congestie te verminderen. Air Canada heeft haar bezorgdheid geuit over de voorgestelde beperkingen.

De voorgestelde beperkingen

De voorgestelde beperkingen zouden het aantal vluchten beperken dat op Toronto Pearson mag landen en opstijgen. De beperkingen zouden van kracht zijn tussen 11:00 uur ’s avonds en 6:00 uur’ s ochtends. De luchthaven hoopt hiermee de geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen en de luchthaven activiteiten te optimaliseren.

Air Canada’s reactie

Air Canada heeft haar bezorgdheid geuit over de voorgestelde beperkingen. De luchtvaartmaatschappij beweert dat de beperkingen gevolgen zullen hebben voor haar vluchtschema’s en dat het de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappij zal schaden. Air Canada heeft ook benadrukt dat ze al maatregelen nemen om de impact van hun activiteiten op de omgeving te verminderen, zoals het gebruik van stillere vliegtuigen.

De mening van omwonenden

Omwonenden van de luchthaven hebben positief gereageerd op de voorgestelde beperkingen. Veel mensen klagen al jaren over de geluidsoverlast veroorzaakt door de luchthaven en hopen dat de beperkingen zullen leiden tot een verbetering van de levenskwaliteit.

Conclusie

De voorgestelde vluchteling gieten op Toronto Pearson International Airport hebben Air Canada bezorgd gemaakt over de impact op haar vluchtschema’s en concurrentiepositie. Omwonenden hebben echter positief gereageerd op de beperkingen, die bedoeld zijn om de geluidsoverlast en congestie te verminderen. Het is afwachten of de beperkingen uiteindelijk worden doorgevoerd en welke gevolgen ze zullen hebben voor Air Canada en andere luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven opereren.