Menu Sluiten

Andere vertrekpunten voor KLM

Vliegmaatschappij KLM is onze landelijke trots. Het is een maatschappij waar veelvuldig voor wordt gekozen, ondanks de opmars van lowbudget vluchten. Dit is niet voor niets. De vluchten van KLM zijn namelijk doorgaans rechtstreeks en besparen passagiers dus de moeite van tussenstops waarbij je het vliegtuig nauwelijks uit kan. Bovendien staat het gastvrijheidsniveau van KLM hoog aangeschreven. De verzorging van passagiers is goed en de maaltijden aan boord zijn van hoogstaand niveau.

KLM had als thuisbasis altijd Schiphol, maar om te kunnen groeien en meer vluchten te kunnen bieden zal KLM moeten uitwijken naar andere vliegvelden die ons land rijk is. De reden is dat ze bij Schiphol behoorlijk aan hun taks van 500.000 vliegbewegingen per jaar zitten. Willen ze meer vluchten blijven aanbieden en dus nog meer veeleisende klanten naar hun bestemming kunnen vliegen, dan zal moeten worden uitgeweken naar onder andere Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague airport.

Deze vliegvelden zijn wellicht iets minder populair bij reizigers omdat er onder het wachten op de vlucht minder vertier is. De kosten van opstijgen en landen bij deze luchthavens zijn echter wat lager waardoor de vlucht ook minder kostbaar zal worden. Het is niet zo dat er zomaar vluchten zullen worden overgezet naar deze luchthavens toe. Er zal goed worden gekeken naar de populariteit van bepaalde vluchten. Is er voor een vlucht veel ondersteuning aan de grond nodig, dan zal worden gekozen voor Schiphol. Een vlucht volgen aan de grond of een vlucht volgen online is op deze manier op meer plekken mogelijk.

Het spreekt voor zich dat KLM zo min mogelijk overlast wil bezorgen aan de reizigers, en daarom zal er extra zorgvuldig worden gekeken naar de behoeften van reizigers op dit gebied. Groei van een luchtvaartmaatschappij moet immers nooit ten koste gaan van het reiscomfort van de passagiers.

Met een groot aantal vliegvelden van allure heeft de KLM de gelegenheid om te kunnen groeien en om mee te bewegen met de markt. Het aantal reizigers zal de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen en de KLM zal hierop inspelen door reizen aan te bieden vanaf een vliegveld in de eigen woonomgeving. Het lagere tarief van een minder groot vliegveld zal zeker goed in ontvangst worden genomen bij de reizigers.