Menu Sluiten

De topprestaties van MAX!

Bij het horen van de naam MAX denk je al snel aan snelle jongens en grote prestaties. Wie iets verder denkt dan het Formule 1 gebeuren zal direct verwijzen naar een testvlucht met een nieuw toestel, de Boeing 737MAX. Dit nieuwe toestel kwam onlangs in het nieuws vanwege wel heel bijzondere prestaties. Zowel het toestel als de piloot leverden hierbij een huzarenstukje af. Vliegtuigspotters uit de hele wereld zaten zowel aan de grond als achter hun beeldscherm gekluisterd om deze vlucht te volgen.

De testpiloot van de Boeing 737MAX maakte namelijk een vlucht die letterlijk een wel heel bijzondere wending nam. Hij maakte een vlucht van 9 uur waarbij hij in de lucht de signatuur van het vliegtuig achter liet. De naam MAX was duidelijk leesbaar aan de hand van radarbeelden die werden gemaakt tijdens de testvlucht.

Dit alles was niet zomaar een leuk incident; het was een bewijs dat de Boeing 737MAX een toestel is wat uiterst betrouwbaar en wendbaar is. De tijd van 9 uur getuigde bovendien van de enorme afstanden die met dit kolossale passagierstoestel afgelegd kunnen worden.

De testpiloot had er het meeste plezier om. Hij zette de vliegmaatschappij en het toestel 737MAX op een spectaculaire manier op de kaart. Daarnaast moest hij zelf o
pperste concentratie tonen om deze vlucht zonder haperingen uit te voeren. Het bericht verscheen op 12 februari 2017 op twitter en is inmiddels al enorm vaak ge-retweet. Het mag duidelijk zijn; maatschappijen die nu vliegen met A320NEO van Airbus, de grote concurrent van Boeing 737MAX mogen hun borst nat maken; de concurrentie is hevig.

Boeing airplanes is dan ook hard bezig om zijn naam opnieuw op de kaart te zetten met deze echte alleskunner. Wie wil kunnen vliegen met Boeing 737MAX zal zich moeten wenden tot American Airlines en Ryanair. Deze maatschappijen zijn de eerste klanten die dit toestel in gebruik hebben genomen. De vluchten hebben een betaalbaar karakter en met de Boeing 7367MAX is comfort gegarandeerd.