Menu Sluiten

Start-up bedrijf Wright Electric laat Elektrisch vliegen van de grond komen!

De Zwitserse milieupionier Bertrand Piccard bewees dat een vliegtuig op zonne-energie een hele nacht kan doorvliegen. Hierna was de volgende vraag waar de elektrische vliegtuigen toch bleven? Met bedrijven als Siemens en Wright Electric komt dit inmiddels steeds sneller dichtbij.

In onder de 5 minuten naar 3000 meter hoogte

Het wereldwijd opererende bedrijf Siemens heeft een elektromotor voor vliegtuigen ontwikkelt die met een gewicht van 50 kg een continu vermogen van circa 260 kilowatt levert. En recent zorgde een tweezits elektrisch vliegtuig uit Duitsland voor een nieuw wereldrecord. Aangedreven door een elektromotor bereikte de Extra 330LE Aircraft in maar 4 minuten en 22 seconden een hoogte van 3000 meter. Dit is een minuut sneller dan het vorige record.

Wright Electric maakt groen vliegen mogelijk

Het Amerikaanse start-up bedrijf Wright-Electric richt zich op het mogelijk maken van elektrisch vliegen. Motivatie van de ondernemers is met deze vorm van vliegverkeer de financiële kosten te verminderen en de uitworp van milieuvervuilende stoffen te reduceren tot nul. Met de totstandkoming van het elektrisch aangedreven vliegtuig Wright One is de eerste serieuze rivaal van de Boeing 737 en de Airbus een feit. En met de kennis van nu betekent dat, dat het nog slechts een kwestie van enkele jaren is dat oplaadpalen voor vliegtuigen onze vliegvelden gaan verrijken.

Obstakels

Een nog wel te nemen obstakel voor het zover is, is de noodzaak van nog lichtere en nog krachtiger batterijen, met voldoende actieradius voor dit nieuwe type vliegtuig. Maar met de huidige mogelijkheden en ontwikkelingen zou ook deze stap binnen tien tot twintig jaar behaald kunnen worden. Echter helemaal zeker is dat nog niet.