Menu Sluiten

Commerciële vlucht naar het zuiderlicht

Het was een wereldprimeur voor het zuidelijk halfrond: een Boeing 767 met 134 passagiers die een commerciële vlucht boekten naar het zuiderlicht. Een unieke en spectaculaire ervaring voor alle 134 inzittenden van dit vliegtuig. Daar betaalden ze echter grif voor. 

Zuiderlicht: moeilijk bereikbaar

Binnen Europa kennen we het noorderlicht. Dit verschijnsel is vooral in de duisternis te bewonderen vanuit Noorwegen en IJsland. Dit poollicht waarnemen is een bijzondere ervaring voor iedereen die het voor de eerste keer ziet. Dat geldt echter ook voor het zuiderlicht. Het zuiderlicht is echter moeilijk te bereiken, want het vasteland is er ver vandaan.

Jagend boven de Zuidelijke Oceaan

Een trip naar het zuiderlicht duurt gemiddeld zo’n 8 uur en kost ruim 2.600 euro. Aangezien het zuiderlicht niet op een vaste locatie schijnt, jaagt de Boeing 767 erachter aan boven de Zuidelijke Oceaan. Volgend jaar wordt er opnieuw een vlucht georganiseerd. Wil je mee? Begin dan alvast met sparen, want het belooft geen goedkope trip te worden!