Menu Sluiten

Kortste internationale lijnvlucht People’s Viennaline opgeheven

De kleine luchtvaartmaatschappij People’s Viennaline vliegt sinds november 2016 van van het Zwitserse St. Gallen-Altenrhein naar het Duitse Friedrichshafen en daarna door naar Keulen, de kortste internationale lijnvlucht.

Het eerste stuk van Altenrhein naar Friedrichshafen duurt slechts 4 minuten, zodat de piloten al voor vertrek uit Altenrhein de landingsprocedure moeten doorlopen.

De route die het vliegtuig neemt, gaat dwars over de Bodensee. Wie van Altenrhein naar Friederichshafen met de auto wil rijden, is ongeveer een uur onderweg en dient 62 kilometer af te leggen om de Bodensee heen. Het leek dus een goed idee om een rechtstreekse verbinding door de lucht te maken tussen beide steden.

Kortste internationale lijnvlucht
Ondanks het feit dat er sprake is van een uitzonderlijk traject bleek al gauw dat de populariteit voor deze lijnvlucht helaas te laag was om deze route rendabel te maken en voor langere tijd te handhaven.

Op 14 april a.s. vindt de laatste vlucht Altenrhein naar Friedrichshafen plaats. Wil je nog een vlucht volgen van People’s Vienna dan moet je er dus snel bij zijn!