Menu Sluiten
Jetpack

Yves Rossy, ook wel bekend als de “Jetman”, is een Zwitserse piloot die bekend is geworden door zijn vluchten met een jetpack.

Rossy begon zijn carrière als piloot bij de Zwitserse luchtmacht, maar na zijn pensionering bleef hij bezig met het ontwikkelen van innovatieve vlieg apparatuur. Zo creëerde hij de “Jetman”, een jetpack die hij op zijn rug draagt en die wordt aangedreven door vier kleine straalmotoren.

Met zijn jetpack heeft Rossy talloze spectaculaire vluchten gemaakt, waaronder een vlucht boven de Grand Canyon en een vlucht in vorm van een “human airplane”. Hij is ook de eerste persoon die ooit een succesvolle vlucht met een jetpack heeft gemaakt over de Engels Kanaal.

Hoewel Rossi’s vluchten opwindend zijn om naar te kijken, zijn ze ook zeer gevaarlijk. Rossy heeft diverse ongelukken gehad tijdens zijn vluchten, waaronder een harde landing in de woestijn en een noodlanding in de Middellandse Zee. Desondanks blijft hij doorgaan met het maken van zijn gewaagde vluchten, en hij blijft een inspiratie voor luchtvaart liefhebbers over de hele wereld.

Yves Rossy is zonder twijfel een van de meest avontuurlijke en dappere piloten van onze tijd, en hij blijft ons verbazen met zijn unieke vliegkunsten en innovatieve technologie.

Naast zijn werk als piloot en jetpack-ontwikkelaar, is Rossy ook actief als spreker en ambassadeur voor verschillende luchtvaartbedrijven en organisaties. Hij is vaak te zien op luchtvaart beurzen en evenementen, waar hij de mogelijkheden van zijn jetpack demonstreert en praat over zijn ervaringen als piloot.

Bovendien is Rossy ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten, waaronder het verzamelen van geld voor luchtvaartonderwijs en het ondersteunen van jonge mensen die graag willen werken in de luchtvaartindustrie.

Hoewel Rossi’s vluchten met de jetpack nog steeds niet voor het grote publiek toegankelijk zijn, blijft hij werken aan de ontwikkeling van zijn technologie en droomt hij ervan om ooit een jetpack te ontwikkelen die door iedereen kan worden gebruikt. Tot die tijd blijft hij ons verbazen met zijn spectaculaire vluchten en inspireren met zijn liefde voor de luchtvaart.

In de loop der jaren heeft Rossy talloze records gebroken met zijn jetpack-vluchten. Zo was hij de eerste persoon die ooit een vlucht maakte boven de Alpen, en was hij ook de eerste die een vlucht maakte van Frankrijk naar Engeland met behulp van een jetpack.

Maar Rossi’s vluchten zijn niet alleen bedoeld om records te breken. Hij ziet zichzelf ook als een pionier op het gebied van luchtvaart, en hij hoopt dat zijn werk kan bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en manieren om te vliegen.

Rossy’s droom is om ooit een jetpack te ontwikkelen die toegankelijk is voor het grote publiek, en hij blijft hard werken om dit doel te bereiken. In de tussentijd blijft hij ons verbazen met zijn spectaculaire vluchten en inspireren met zijn liefde voor de luchtvaart.