Menu Sluiten
Ryanair

Ryanair Schikt Rechtszaak Met Cabine Personeelslid Dat Rugletsel Opliep Bij Harde Landen

De scheur waar in 2018 het zover kwam ging plaatsvinden bij Bristol Airport. Francesco Schiazzano, een Ryanair teammiddel, heeft zijn zaak tegen zijn werkgever gedaan aangeschreven met de criminele daad die hij is overkomen toen een zogeheten bounceback een vlucht aldaar enkele keren boven het landingsgestel was blijven hangen. De beschikbare vergoeding was opgeschort tot nader order van het tribunaal.

Glad als boter? Misschien niet zo veel

Op 18 maart 2019 vloog Ryanair-vlucht FR66 over Bristol Airport en was op weg terug naar Rome. De vlucht maakte een harde landing en botste terug de lucht in, waardoor Francesco Schiazzano uit Italië beweerde dat hij geblesseerd was aan zijn onderrug. Schiazzano vertelde Elva Duffy, rechter van de Circuit Civil Court, dat het voelde alsof hij een vliegtuigongeluk had overleefd.

Volgens Schiazzano was hij een van de laatste passagiers die aan boord ging van de 737 op een vlucht van Polen naar Bristol toen een passagier in de eerste klas begon te schreeuwen en op de muren van de cabine bonkte. De commotie ging heen en weer tussen beide klassen. Op een gegeven moment beweert Schiazzano dat hij pijn in zijn onderrug voelde en actie had moeten ondernemen terwijl ze nog op de landingsbaan waren. In plaats daarvan besloot hij de terugreis terug te vliegen naar Polen, waar hun basis zich bevindt. Hij beweert ook dat de springstoel waarin hij zat versleten was na 16 maanden gebruik.

Na het incident vertelde Schiazzano het leidende cabine personeelslid dat zijn rug geblesseerd was en dat hij bij de landing in Polen werd behandeld voor pijn in de onderrug die uitstraalde naar zijn rechterheup. Het leidende lid van het cabinepersoneel gaf de zware landing toe, maar voegde eraan toe dat geen van de 175 passagiers aan boord een klacht had ingediend.

De basis voor de rechtszaak was vermeende nalatigheid, waarbij Schiazzano beweerde dat de vlucht onveilig landde en uiteindelijk leidde tot zijn onderrug letsel. Rechter Duffy was het daarmee eens en oordeelde in het voordeel van de medische rapporten en getuigenissen van andere leden van de bemanning en een expert, waaruit bleek dat Schiazzano nog steeds last had van rugpijn. Nadat beide partijen bewijsmateriaal hadden gepresenteerd en getuigenissen van getuigen hadden gehoord, schikten Ryanair en Schiazzano buiten de rechtbank om.

Recent Ryanair-nieuws – De passagiersgroei van Ryanair vertraagt ​​in november

Ryanair, een bedrijf dat in september vorig jaar op de beurs werd aangekocht door een consortium van investeerders, realiseerde gistermiddag het aantal passagiers die zij dit november hadden. Het was duidelijk gebleken dat de conclusies voorzichtig waren naarmate er meer tijd verstreken. Dat vertelde Ryanair en daarbij bleek dat het piekte, wat het zeldzame moment is burde je keren terwijl de winter steeg.

Ryanair, de Europese low-cost luchtvaartmaatschappij, kende in augustus een stijging van 13% ten opzichte van de cijfers van 2019. De groei hield aan in september en oktober, maar viel in november terug tot minder dan 2%. Er was ook een sterke daling van het aantal passagiers in deze tijd van het jaar, aangezien dit niet ongebruikelijk is vanwege het weer, maar de daling voor Ryanair zou alarmerend kunnen zijn.

Twee crises kunnen de activiteiten van Ryanair ingrijpend beïnvloeden, hoewel de luchtvaartmaatschappij vaak de bezorgdheid heeft weggewuifd dat inflatie en de crisis in de kosten van levensonderhoud haar bedrijfsmodel zullen aantasten. Vorige week zei Chief Executive Michael O’Leary dat de vraag van de luchtvaartmaatschappij voor Kerstmis sterk is, zo sterk dat ze voorlopen op pre-pandemische boekingen. O’Leary voegde eraan toe dat de prijzen ook met een dubbelcijferig percentage voor liepen.