Menu Sluiten
Lufthansa

Lufthansa heeft onlangs meer tijd gekregen om de overname onderhandelingen van ITA, de luchtvaartmaatschappij van de Italiaanse nationale spoorwegmaatschappij, af te ronden. Het bedrijf had oorspronkelijk tot 2 mei 2021 de tijd om een deal te sluiten, maar heeft nu een verlenging gekregen tot 15 mei 2021. In dit artikel bespreken we de recente ontwikkelingen in de onderhandelingen.

Achtergrond van de onderhandelingen

ITA is opgericht nadat Alitalia, de voormalige nationale luchtvaartmaatschappij van Italiƫ, failliet ging in 2017. De Italiaanse regering heeft besloten om een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten om het gat op te vullen dat door het faillissement is ontstaan. In november 2020 heeft Lufthansa een bod uitgebracht op ITA om de luchtvaartmaatschappij over te nemen.

De verlenging van de onderhandelingstermijn

Lufthansa had oorspronkelijk tot 2 mei 2021 de tijd om de overname van ITA af te ronden. Het bedrijf heeft nu echter een verlenging van de onderhandelingstermijn gekregen tot 15 mei 2021. Dit betekent dat Lufthansa en ITA nog twee weken hebben om tot een overeenkomst te komen.

Redenen voor de verlenging

De verlenging van de onderhandelingstermijn is verleend vanwege de complexiteit van de onderhandelingen en de uitdagingen die worden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Lufthansa heeft aangegeven dat de pandemie het moeilijk maakt om de waarde van ITA te beoordelen en dat dit heeft geleid tot vertragingen in de onderhandelingen.

Mogelijke impact op de luchtvaartindustrie

Als Lufthansa er niet in slaagt om een overeenkomst met ITA te bereiken, kan dit gevolgen hebben voor de luchtvaartindustrie in Europa. ITA is van plan om op korte afstand binnen Europa te vliegen en zou hiermee kunnen concurreren met andere luchtvaartmaatschappijen. Als de overname niet doorgaat, kan dit leiden tot meer concurrentie in de luchtvaartindustrie en mogelijk ook tot lagere ticketprijzen voor consumenten.

Conclusie

Lufthansa heeft meer tijd gekregen om de overname onderhandelingen van ITA af te ronden. De verlenging van de onderhandelingstermijn is verleend vanwege de complexiteit van de onderhandelingen en de uitdagingen die worden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Als de overname doorgaat, kan dit gevolgen hebben voor de luchtvaartindustrie in Europa