Menu Sluiten
Akasa Air

De Indiase luchtvaartmaatschappij Akasa Air heeft aangekondigd dat ze van plan is om een vliegtuig bestelling te plaatsen in ‘drie cijfers’, wat betekent dat ze meer dan honderd vliegtuigen zullen bestellen. Dit nieuws komt kort nadat de maatschappij haar eerste bestelling van 70 vliegtuigen plaatste bij Boeing en Airbus in februari 2022.

Groeiende vraag naar luchtvervoer

De luchtvaartsector is hard getroffen door de pandemie en het aantal passagiers is dramatisch gedaald. Maar nu de vaccinaties wereldwijd toenemen en reisbeperkingen worden opgeheven, is de vraag naar luchtvervoer weer aan het groeien. Akasa Air is van plan om van deze trend te profiteren en haar vloot uit te breiden om aan de vraag te voldoen.

Akasa Air’s plannen voor de toekomst

Akasa Air heeft aangekondigd dat het zich richt op het bedienen van secundaire en tertiaire steden in India, waarbij het zich concentreert op de groeiende middenklasse die steeds vaker gebruik maakt van luchtvervoer. De maatschappij is ook van plan om haar internationale activiteiten uit te breiden en nieuwe routes toe te voegen naar bestemmingen in Azië, het Midden-Oosten en Europa.

De keuze van vliegtuig leveranciers

Het is nog niet bekend welke vliegtuig leveranciers Akasa Air zal kiezen voor haar volgende bestelling. Boeing en Airbus zullen waarschijnlijk opnieuw in de race zijn, maar andere fabrikanten zoals Bombardier en Embraer kunnen ook overwogen worden.

De impact van de bestelling op de luchtvaartsector

Deze aankondiging van Akasa Air zal zeker een impact hebben op de luchtvaartsector, omdat het laat zien dat er nog steeds vraag is naar vliegtuigen, ondanks de pandemie. Het zal ook interessant zijn om te zien welke vliegtuig leveranciers uiteindelijk worden gekozen en wat voor soort vliegtuigen er worden besteld.

Conclusie

Akasa Air heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om hun volgende vliegtuig bestelling in ‘drie cijfers’ te plaatsen, wat betekent dat ze meer dan honderd vliegtuigen zullen bestellen. Het bedrijf is van plan om haar vloot uit te breiden om aan de groeiende vraag naar luchtvervoer te voldoen, vooral vanuit de groeiende middenklasse in India. Het is nog niet bekend welke vliegtuig leveranciers zullen worden gekozen voor deze volgende bestelling, maar het zal zeker een impact hebben op de luchtvaartsector.